Geras Ankara Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi



Geras Ankara Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi

Ankara merkezli huzurevi ve yaşlı bakım merkezidir. 2 şubesi ile Ankara’lılara hizmet vermektedir.

Tam Bakım
Odalarda yorgan, çarşaf, havlular dahil her şey kurum tarafından verilir. Yaşlıların giyinme ve soyunmalarına, temizlik, cilt-tırnak bakımları, makyajlarına yardım edilir. Yaşlıların beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarını gerekiyorsa bakıcılar karşılar.

Geçici Bakım
Hastalık sonrası geçici iyileşme dönemlerinde ve tatillerde tüm hizmetlerden günlük, haftalık veya aylık olarak yararlanmak da mümkündür.

 Gündüz Bakımı ve Yaşlı Kreşi
Meşgul ailelerin yaşlıları gündüzleri bakımevinin tüm hizmetlerden yararlanıp akşam tekrar sıcak yuvalarına dönebilirler. Kreşten işlerinizin yoğun olduğu günlerde veya yaşlınıza arada sırada değişiklik ve sosyalleşme olması için de faydalanabilirsiniz.

 Terapi
Yaşlıların hiç bir şey yapamadığı sanısı eski ve yanlış bir önyargıdır. Her yaşlıya durumuna göre uzmanlar tarafından meşguliyet terapisi uygulanır.

 Sağlık
Devam etmekte olan tedaviler bakımevi doktoru ve hemşirelerince sürdürülür. Gerektiğinde ilk müdahale ve ön teşhiste bulunulur. Yoğun bakım ünitesi vardır. Oral beslenme, Nazogastrik sonda, Gastrostomi, Dekübitus (yara tedavisi), Aspirasyon, Mesane sondası, Trakeostomi, Entübe (cihazda solunum) ve Oksijen tüpü hizmetleri vardır. Kalp yetmezliklerinin takibi için EKG cihazı vardır. Kapsamlı gereksinmeler için yaşlılar hastaneye sevk edilir. Ambulans hizmeti vardır.

 Beslenme
Sabah, öğlen, akşam öğünleri, iki ara öğün ve gerekiyorsa kişiye özel zamanlarda yemek verilir.  Menüler doktor ve diyetisyen kontrolünde kalori hesaplanarak hazırlanır özel diyeti olan yaşlıların diyeti uygulanır. Kendisi yemek yiyemeyecek durumda olanlara yemeklerini bakıcılar yedirir.

Güvenlik
Giriş ve çıkış güvenliği görevli ve kamera sistemi ile  24 saat sağlanır. Gece bakım düzeni ve güvenliği ilaveten GerasLife Nightwatch®™  sistemi ile sağlanır.

 Yaşlı Yakınları
Bakımevi 365 gün 24 saat çalışan bir işletmedir. Yaşlı yakınları diledikleri zaman ziyaret edebilirler. Yaşlının psiko-sosyal ihtiyaçlarından sosyal hizmet uzmanları  sorumludur. Stresleri azaltmak ve yaşlının durumunu kabullenmek için uzman yaşlı yakınlarıyla da çalışır.
Evde Bakım ve Refakat

Evinize aldığınız bakıcıyı tanıyor musunuz? İşe gelmezse veya izin günlerinde ne yapıyorsunuz? Dilinizi zor anlayıp her an sınır dışı olabilecek bir yabancıya mı bağlısınız? Can ve mal güvenliğiniz nasıl sağlanıyor? Geras’ın kurumsal güvencesi altında sertifikalı bakıcılar kendi evinizde kaliteli bir yaşam sürdürmeniz için kurum takibinde süreklilik sağlayan, kurumsal tek muhataptan hesap sorabileceğiniz şekilde gündüz, gece, veya 24 saat hizmet verebilirler. İstenilirse bakım hizmetiyle beraber yemek (catering) servisi de vardır.

Evlere Sağlık Hizmetleri

Bir telefonla çağrabileceğiniz veya düzenli olarak da güvenebileceğiniz Geras’ın diplomalı hemşireleri Tansiyon ve Şeker ölçme, Enjeksiyon, Serum takma, İdrar sondası takma, Pansuman, Fizyoterapi, Peg bakımı ve diğer sağlık hizmetlerinizi evinizde veya iş yerinizde yapabilirler.

Evde Bakım Denetlemesi ve “yaşam koçluğu”

GerasLife ®™ System sertifikalı bir uzman evinize gelerek var olan bakım düzeninizi inceleyerek size detaylı bir rapor üretebilir. İhtiyaçlarınız, ortamınızda yapılabilecek iyileştirmeler, bakımınız, gıdanız, güvenliğiniz, almakta olduğunuz ilaçlarınızın düzenliliği, vb. düzinelerce detay incelenerek size özel yazılı bir rapor verilir. Bu raporla evinizdeki düzeninizi ve hizmet verenlerinizi daha iyi yönetebilir, veya kendiniz evde bakımınızı kolaylaştırıcı tedbirler alabilirsiniz. Evinizdeki bakım hizmeti kim tarafından verilirse verilsin, denetleme bir sefer, veya dilerseniz düzenli aralıklarla yapılarak bakım kalitenize destek olabilir.

Hastanede Refakat

Hastanede uzun kalışlarda veya geceleri tüm refakat yükünü tek başınıza üstlenmemeniz için Geras’ın hastane ortamına uyumlu profesyonel bakıcıları gerekiyorsa vardiyalı destek verebilirler.

Ameliyat Sonrası Bakım (post-operatif bakım ve rehabilitasyon)

Hastane sonrasında, bakımevinin daha hesaplı ve ihtimamlı hizmetiyle, kalça kırığı ve ameliyat sonrası yürütme egzersizleri, yara bakımı, ve mobilizasyonun tecrübeli bakıcılarla düzenliliğini sağlayabilirsiniz.

Son Dönem Bakım (terminal ve palyatif – hospis – manevi bakım)

Terminal hastalıkların son döneminde, hareketli hastane ortamı yerıine gerekli rahatlatıcı (palyatif) ve psikolojik destek hizmetleri Geras’ın güler yüzlü ve anlayışlı çalışanları tarafından sağlanabilir. İstenilirse din görevlileri tarafından destek hizmetleri de organize edilebilir.

Geras Ankara Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi adresi ve telefonu

Kader 13, 06700 GOP Ankara

Tel:    (312) 466 00 90

Faks: (312) 466 00 91