Özel İkinci Bahar Huzurevi



Özel İkinci Bahar Huzurevi, huzurevi ve yaşlı bakımevi sektöründe hizmet göstermektedir. Ülke genelinde ihtiyaç duyulan huzurevi sayısı şuan bulunan huzurevlerine göre daha fazladır. Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere huzurevi ve yaşlı bakım evine ihtiyaç duyan yaşlı sayısı her geçen gün artmaktadır. Özel İkinci Bahar Huzurevi‘de toplumun gereksinim duyduğu huzurevi ihtiyacını karşılamaktadır.

İkinci BaharHuzurevi

İkinci BaharHuzurevi ilk olarak 1994 yılında Kayışdağı’nda (İçerenköy) hizmet vermeye başlamış ve kısa zamanda hizmet kalitesi, samimiyeti ve sağladığı güvenle tercih edilen bir kurum olmayı başarmıştır.

Attığı ilk adımdaki başarısı , yaşlı ve yaşlı yakınları ile sağlamış olduğu olumlu iletişim ve etkileşim sonucu , 1999 yılında , halen Maltepe’de hizmet vermekte olan şubesini de açmıştır.

Halen Maltepe’deki kurumumuzda , toplam 64 kapasite ile İkinci Bahar Huzurevi ve Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. adı altında hizmetine devam etmektedir.

Huzurevi ve Bakımevi Bölümlerinde Sertifikalı Yaşlı Bakım Elemanları Tarafından 7/24 Hizmet verilmektedir.

İkinci Bahar bünyesinde huzurevi hizmetinin yanı sıra ;

  • Alzheimer,
  • Demans,
  • Parkinson,
  • Felçli

Trakeostomili;burundan beslenen;pegli;ev tipi ventilatör kullanan hastaların bakımı sağlanmaktadır. Bu hizmetlerin dışında,ameliyat sonrası bakım ve ailelerin tatil dönemlerinde yaşlılara kısa süreli bakım hizmeti sunulmaktadır.

Yaşlılarımızın kişisel bakımlarını içeren ağız ve diş temizliği ve bakımı, yüz temizliği, el-ayaktemizliği ve bakımı, banyolarında ya da yataklarında genel vücut banyoları, alt temizlik ve bakımları, pozisyon verilmesi, yatak takımlarının temiz ve düzenli değişimi,yemeklerinin yedirilmesi gibi hizmetleri bakım elemanlarımız özveriyle ve şefkatle gerçekleştirmektedirler.

Çamaşır-ütü hizmetleri ve kuaför hizmetleri de işletmemizde ayrıca sunulmaktadır.

Periyodik doktor kontrolü

Aile Hekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından rutin takiplerin yanında gerektiğinde konsültan hekim desteği verilmektedir. Yaşlılarımızın farklı sağlık sorunlarında ise ,Maltepe Ersoy Hastaneleri ile çözüm ortağı olarak çalışmaktayız.

Hemşirelik hizmetleri

Geriatrik bakım ve acil müdahale konusunda deneyimli 2 hemşire ve 1 sağlık memuru tarafından yaşlıların günlük tedavileri uygulanmakta,rutin takipleri yapılmaktadır.Yaşlıların sağlık sorunlarında doktorlara iletişime geçerek, damar yolu açma,enjeksiyon uygulama,aspire etme,gerek pegli gerekse burundan beslenen hastalara beslenme ürünü uygulama,yara bakımı,kolostomi bakımı,trakeostomi değişimi,ev tipi solunum cihazının uygulama takibi ve gereken durumlarda acil müdahele gibi durumlarda hizmet verebilmektedirler.

Bunların dışında;

Yaşlıların kullanmakta oldukları ilaçlarının reçete edilmesi

Raporlarının takibi

Sağlık bilgilerinin düzenli takibi ve dosyalaştırılması

Sağlık taramaları

Yaşlılığa uyum, aile bireyleri ile ilişkilerde destek, aktif ve kaliteli bir yaşamın devamı için psikolojik destek verilmektedir.

Yaşlının kendi deneyimlerini veya bilgilerini paylaşabileceği ortamların sağlanması ve bir gruba ait olduğunu hissettirebilmek kendisinin yaşa bağlı zorluklarla baş etmesini kolaylaştırır.

Yaşlının fizyolojik, ekonomik, ailevi,bilişsel,kültürel ve psiko-sosyal durumları göz önüne alınarak rehabilitasyon planı belirlenir.

Yaşlılarımızın yaşam kalitelerinin korunmasına ve geliştirilmesine yönelik ihtiyaç duyabilecekleri rehabilitasyon hizmetlerimiz için  gerektiğinde fizyoterapist, konuşma terapisti,sosyal hizmet uzmanı,psikolog desteği verilmektedir.

Yaşa, hastalıklarına ve ortam değişikliklerine karşı gelişen sorunlarında huzurevimize adım attıkları ilk andan itibaren  yaşlılarımıza ve ailelerine sosyal hizmet uzmanı tarafından gerekli  psikososyal destek verilmektedir.

İkinci BaharHuzurevi adres ve telefonu

Adres : Bağlarbaşı M. Cemalbey C No:105 Maltepe – İSTANBUL

Tel : +90 216 371 51 51

Fax : +90 216 442 38 79

Email : ikincibahar@ikincibahar.com.tr