Talya Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi merkezi



Talya Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi merkezi, Ülke genelinde ihtiyaç duyulan huzurevi sayısı şuan bulunan huzurevlerine göre daha fazladır. Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere huzurevi ve yaşlı bakım evine ihtiyaç duyan yaşlı sayısı her geçen gün artmaktadır. Talya Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi merkezi‘de toplumun gereksinim duyduğu huzurevi ihtiyacını karşılamaktadır.

1996 yılında  kurulmuştur.  İlk açıldığında 18 yaşlı kapasitesi ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü onayı ile kurulmuştur. İlerleyen yıllar ile artan talep ile yeni binasına geçen huzurevi şuan 65 yaşlı kapasitesi ile hizmetine devam etmekteyiz.

Bakım ünitelerimizin tamamında kadrolu kurum doktorumuz, part-time nöroloji ya da dahiliye uzmanı ve psikolog hizmet vermektedir. Hemşire ve bakıcılık hizmetleri 24 saat eksiksiz, kesintisiz verilmektedir. Özel bakım ünitelerimiz de hastane sonrası, hastane tedavisi sonlanmış ancak  evde bakım güçlüğü çekilen, tıbbi bakım ağırlıklı, fiziksel aktivitesi kısıtlı ve yatağa bağımlı, hastalıkları nedeniyle özel bakıma ihtiyaç duyan bireylerimize yöneliktir.

Yaşlının ve hastanın özelliklerini tanıyabilen, günlük bakımını yapabilen, fizyoterapi ve meşguliyet terapisi yapabilen, hasta odası düzenleyebilen, yatak içi ve dışı egzersizler yaptırabilen, hastasını ve de  yaşlısını rahatlatabilen, hastayı yataktan kaldırabilen, hastaya ilacını verebilen, özel hastalıklarda bakım yapabilen, ilk yardım uygulayabilen Yaşlı ve hasta bakım elemanlarımız   ile 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz.

Hekim, hemşire ve yaşlı bakıcılarından oluşan sağlık ekibi hizmetleri,

Sosyal Çalışmacı ve psikologdan oluşan psiko-sosyal destek ekibi,

Alzhimer, parkinson, felçli durumda olanlar için özel bakım hizmetleri,

Tansiyon, şeker takibi,

Zihinsel egzersiz etkinlikleri,

Hobi grupları,

Özel gün kutlamaları,

Özel beslenme programları,

Sağlık Hizmetleri
Sağlığınız bizim için önemlidir. Sağlıklı bir yaşamın gereklerini yerine getirmek için konforlu yaşama alanlarının oluşturulmasından başlayan süreçte Talya Bakımevi her adımda yanınızdadır. Uygun ve dengeli bir beslenme planı oluşturulması, tansiyon, şeker takibi, sıvı takibi gibi genel sağlık kontrollerinin yanında ilaç takip cetvellerinin uygulanması da sorumlu personel tarafından sağlanır. Tecrübeli hemşirelerimiz ve hasta bakıcılarımız ile birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak sağlık hizmeterinin eksiksiz ve kusursuz olarak verilmesini sağlarlar.

Yaşlı Bakım Hizmetleri
Talya Bakım evinde 55 yaş üzerindeki desteğe ihtiyaç duyan bireylere konaklama ve bakım hizmetleri vermekteyiz.

Yaşlı bakımı tecrübe ve özen gerektiren bir alandır. Bu sebeple ekibimizi titizlikle seçeriz. Bakıcı kadromuzdaki, tamamı tecrübeli ve yaşlı bakımı konusunda özel eğitim almış personelimiz hizmetlerine  sabah kahvaltısına hazırlıkla başlar ve vardiya sistemi ile 24 saat kesintisiz olarak devam eder. Günlük hayat içerisinde destek gerektiren her alanda bakıcılarımız vardır. Otururken, kalkarken yada yürürken gereken yardım her an yanı başınızdadır. Yemek yedirmek, banyo ve kişisel bakımın veya sakal tıraşının yapılması güler yüzün kaybolmadığı bir anlayışla aksamadan yapılır. Tuvalet kontrolünün kaybedildiği durumlarda dahi gereken her tür takip ve bakım Talya Bakım Ekibinin şefkatli ellerinden titizlikle sunulmaktadır.

Hemşirelik Hizmeti

Talya Bakımevi Hizmetleri’nin belkemiğini Hemşirelik Hizmetleri oluşturmaktadır. Bakım Evinde haftanın 7 günü 24 saat boyunca hemşire bulunmaktadır. Tamamı geriatrik bakım ve acil müdahale konusunda tecrübeli hemşireler aynı zamanda bakım personelin de idare ve kontrolünden sorumludurlar.

Talya Bakım Evi’nin Sağlık Hizmetleri’nden faydalanmaya başladığınızda sağlığınız emin ellerde demektir. Hemşirelerimiz günlük ilaç takiplerini, tansiyon ve şeker ölçümlemelerini, pansuman, damar yolu açma, katater uygulamaları ve enjeksiyon gibi hemşirelik uygulamalarını düzenli bir şekilde yaparlar. Ayrıca özel dikkat gerektiren aspirasyon uygulamaları, stoma bakımı, ve klinik beslenme uygulamalarını da hemşirelerimiz gerçekleştirmektedir. Genel sağlık durumlarının kontrolü, doktorlarımız ile uyumlu bir çalışma içerisinde yine hemşirelerimiz tarafından yapılmaktadır. uygulamalarını da hemşirelerimiz gerçekleştirmektedir. Genel sağlık durumlarının kontrolü, doktorlarımız ile uyumlu bir çalışma içerisinde yine hemşirelerimiz tarafından yapılmaktadır.

Talya Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi merkezi Adres ve telefonu

Oğuzlar Mahallesi 1396 Sokak No: 12 Balgat / Çankaya / ANKARA

Tel : +90 (312) 220 10 20 / 21

Fax : +90 (312) 220 10 22

E-mail : bilgi@talyahuzurevi.com