Bunama Anacadde işlek cadde ilişkisi kanıtlandı



Bunama Anacadde işlek cadde ilişkisi kanıtlandı. Ana cadde ve işlek yol kenarlarında oturanlarda bunama riskinin arttığı belirlendi. Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına dayanarak yapılan bir habere göre İşlek yollara yakın yaşayanlarda bunama riskini arttığı belirlendi.

6,5 milyon kişi incelendi

6,5 milyon kişiyi ikametgah adreslerine göre inceleyen bilim insanları, trafiğin yoğun olduğu yollara yakın yaşayanların demans (bunama) hastalığına yakalanma riskinin daha fazla olduğunu bildirdi.

Sonuçları “The Lancet” dergisinde yayımlanan çalışmada, Ontario Halk Sağlığı (PHO) ve Klinik Değerlendirmeli Bilimler Enstitüsü (ICES) araştırmacıları, ana yollara yakın oturmakla demans, Parkinson hastalığı ve multiple skleroz (Çoklu sertleşim) arasındaki bağlantıyı keşfetmek için Kanada’nın Ontario bölgesindeki 20-85 yaş aralığındaki 6,5 milyon kişiyi ikametgah adreslerine göre inceledi.

Çalışmada, yoğun trafiğin yaşandığı yollara 50 metre uzaklıkta oturan kişilerin demansa yakalanma oranlarının, 300 metre uzaklıkta ikamet edenlerden yüzde 7 daha fazla olduğu ortaya konuldu.

PARKİNSON VE MS İLE İLİŞKİ BULUNAMADI

Ontario’da, 2001-2012 yıllarında 243 bin 611 demans, 31 bin 577 Parkinson ve 9 bin 247 multiple skleroz vakası görüldü. Öte yandan, çalışmada, işlek caddelere yakın oturan kişilerde yalnızca demans riskinin arttığı, trafikle Parkinson ve multiple skleroz arasında böyle bir ilişki bulunmadığı kaydedildi.

Toronto Üniversitesi, Carleton Üniversitesi, Dalhousie Üniversitesi, Oregon Eyalet Üniversitesi ve Kanada Sağlığından araştırmacıların katkıda bulunduğu çalışma, Kanada tarafından finanse edildi.

Belirtileri

Bunama belirtileri ni tespit etmeden ziyade bunama riskini ortadan kaldırmak gerekiyor. Bunamaya etki eden etmenleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Bunamaya yakalanmamak için bunama  bulmaca  ilişkisinden dolayı bulmaca çözmeyi öneriyor. Bunama tedavisi konusunda son zamanlarda yeni gelişmeler yaşanmakla beraber çağımızın yaşlı hastalığı olarak bilinen bir hastalıktır.