Özel Özcan Ümitköy Yaşlı Bakımevi (Huzurevi)



Özel Özcan Ümitköy Yaşlı Bakımevi (Huzurevi), Ülke genelinde ihtiyaç duyulan huzurevi sayısı şuan bulunan huzurevlerine göre daha fazladır. Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere huzurevi ve yaşlı bakım evine ihtiyaç duyan yaşlı sayısı her geçen gün artmaktadır. Özel Özcan Ümitköy Yaşlı Bakımevi‘de toplumun gereksinim duyduğu huzurevi ihtiyacını karşılamaktadır.

Beslenme

Yaşlı Bakımevimizde sabah kahvaltısı ,öğle yemeği,ikindi kahvaltısı ve akşam yemeği verilmektedir .Her öğünde en az üç çeşit yemek hazırlanmaktadır. Yaşlıların yemek ve kahvaltıları Doktor kontrolünde kuruluşumuz aşçısı tarafından mutfağımızda hazırlanmaktadır. Yemeklerde yaşlıların sağlık durumları dikkate alınarak çok az kırmızı et kullanılmakta beyaz ete ağırlık verilmektedir. Yemekler az tuzlu ve bitkisel yağ kullanılarak imal edilmekte, sağlık durumları uygun olanlar isterlerse tuz ve baharat kullanabilmektedir. Yaşlılar ; her katta ev şeklinde düzenlenen oturma gurubu, yemek masası ve televizyon bulunan dinlenme salonumuzda diğer arkadaşları ile yemek yiyebilmektedir. Yürütgeç (walker) veya araba kullananlar bu gereçler yardımıyla,destekle yürüyenler ise görevlilerin yardımı ile salona giderek yemeklerini yiyebilmekte ve istedikleri yemekten istedikleri kadar alabilmektedirler. Yatağa bağımlı olanlarla, salonda yemek yemek istemeyenlerin servisleri odalarına yapılmaktadır. Yemek yiyemeyecek durumda olan yaşlılara yemekleri görevlilerimiz tarafından yedirilmektedir. Doktor tarafından özel diyet verilen yaşlıların diyeti aynen uygulanmaktadır.

Bakım Hizmetleri

Tek, İki, Üç, Dört kişilik odalarda yaşayan yaşlılarımızın her türlü gereksinimleri yaşlı bakıcılarımız ve hemşirelerimiz tarafından karşılanmaktadır. Odalarının ve diğer ortak kullanım alanlarının temizliği ve düzeni kat görevlilerimiz tarafından yapılmaktadır. Beslenmelerini ve tuvalet ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayamayanlarla, yatağa bağımlı olanların bu hizmetini görevlilerimiz yapmaktadır. El, yüz bakımları, tırnak kesimleri, makyajları , erkek yaşlıların sakal tıraşları , özel vücut temizlikleri, giyinme ve soyunma konularında da görevlilerimiz yardımcı olmaktadır. Günlük yaşamın her aşamasında yaşlılara yardımcı olunmakta, haftada en az bir defa görevlilerce banyoları yaptırılmakta; çamaşırları yıkanıp ütülenerek yaşlıların hizmetine verilmektedir.

Sağlık Hizmetleri

Bakımevimiz bir tedavi kuruluşu değildir. Bu nedenle yaşlıların hastalıklarının teşhis ve tedavisinden sorumlu değildir. Genel yaşlı bakımı,ağırlıkla ve özellikle Alzheimer hastalılıkları olan yaşlıların bakımı konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş olup 55 yaşın üstündeki tüm yaşlıların bakımı yapılmaktadır. Diğer taraftan her yaşlının geçmişten gelen bir hastalığı veya yaşlılıktan kaynaklanan bir takım sağlık sorunları bulunduğu bir gerçektir. Bu nedenle kuruluşumuzda görev yapan doktorlarımız ve hemşirelerimiz bu sağlık sorunlarının çözümlerinde ve devam etmekte olan tedavileri ve ilaç kullanımlarını titizlikle sürdürmektedir. Ayrıca günlük rutin vizitleri ile diğer kontrollerini de yapmaktadırlar. Sağlık durumlarının ani olarak bozulması durumunda ilk müdahale yapılarak yakınlarına haber verilmektedir. Yaşlı yakınları hastalarını kendi olanakları ile istedikleri sağlık kuruluşuna götürebilecekleri gibi, kuruluşumuzdan, ambulans temini konusunda yardım alabilmektedirler.

Ziyaret ve İzin

Yaşlı Bakımevimizde yaşlılar belirli bir süre veya hayat boyu kalabilmektedir. Artık ikinci evleri olan kuruluşta belli zamanlarda ve belli sürelerde ziyaretçi kabul etmektedirler. Pazar hariç her gün saat:13.oo-17.oo saatleri arasında ziyaret vardır. Özel durumlarda kuruluş yöneticilerinden izin alarak yaşlılarını 24 saat ziyaret edebilirler

Sağlık durumu uygun olan yaşlılar sorumlulukları kendilerine ait olmak üzere istedikleri zaman kuruluşa girip,çıkabilecekleri gibi istedikleri kadar dışarıda kalabilmektedirler. Bu durumlarda kuruluş yöneticilerine bilgi vermeleri yararlı görülmektedir. Yine yaşlı yakınları istemeleri halinde saatlik, günlük, haftalık veya daha uzun süre yaşlılarını beraberlerinde götürebilmektedir.

PERSONEL

Aile sağlığı uzmanımız ve nöroloji uzmanımız yaşlılarımızın düzenli olarak kontrolünü yapmaktadırlar. Sosyal Hizmet Uzmanımız yaşlıların kuruluşa kabulü ,sosyal sorunları ve kuruluşa uyumları konularında rehberlik hizmeti vermektedir. Nöbetçi amirler ve hemşireler gece-gündüz yirmi dört saat nöbet tutmaktadır. Her katta yaşlı bakıcılar, hastabakıcılar ve kat görevlileri çalışmaktadır. Dış kapının ve tüm kuruluş ve yaşlıların güvenliğinden sorumlu güvenlik görevlileri gece-gündüz yirmi dört saat görev yapmaktadır.

Yaşlılara Uygun Olarak İnşa Edilen Kuruluşumuzun Teknik Özellikleri

  • Nöroloji Uzmanı ve Aile Hekimi kontrolünde uzman sağlık ekibi
  • Hemşire çağırma sistemi
  • Hareket Algılayıcıları ile aydınlatma sistemi
  • 27 kw jenaratör
  • Engelli Asansörü
  • Her bölüm ve odada kamera sistemi ile Sürekli Kayıt
  • Merkezi Müzik Sistemi
  • Her odada televizyon ve buzdolabı
  • Yeterli büyüklükte yeşil alan

Özel Özcan Ümitköy Yaşlı Bakımevi (Huzurevi) Adres ve telefonu

Ümit Mahallesi 2539. Sokak No.:26 (Ümitköy Anadolu Lisesi Arkasi) Ümitköy Yenimahalle ANKARA

Telefon:              (0 312 ) 236 37 25 – (0 312) 236 37 26

Fax:       (0 312) 235 49 62

e-posta:              ozcanumitkoy@hotmail.com