Alzheimer Teşhisi İçin Pillory Testi Ne Kadar Güvenilir?



Alzheimer Teşhisi İçin Pillory Testi Ne Kadar Güvenilir?

En önemli Alzheimer testlerinden birisi olan Pillory testinin kusurlu olduğu tespit edildi.  Pillory testi 20 yıldan fazladır Alzheimer hastalığının derecesinin ve ilerleme evrelerinin teşhis edilmesi için kullanılmakta idi.  Alzheimer hastalarına verilen ilacın tesiri bu teste göre belirlenmekte idi. Alzheimer ilacının etkinliği de bu test kullanılarak belirlenir.

Son yapılan araştırmaya göre Pillory testinin kusurlu olduğu ortaya çıkmıştır. Bu olgu neticesinde uzun süredir Alzheimer hastalarına uygulanan test neticesinde bazı hastalara yanlış ilaç verilmiş olabileceği yanlış ölçekte ilaç uygulaması yapılmış olabileceği dile getirilen konulara arasında yer almaktadır. Eğer test kusurlu ise, o zaman Alzheimer hastalarının çoğunun doğru bir şekilde tedavi edilmediği ortaya çıkmaktadır.  Hatta etkisiz veya yanlış ilaç tedavileri uygulandığı varsayılmaktadır.

Alzheimer Hasta Sayısı

Alzheimer hastalarının sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Kimse bu artışın gerçek nedenini tam olarak bilememektedir.

Alzheimer giderek daha fazla yayılıyor: İsviçre’de şu anda yaklaşık 107.500 kişi var ve Almanya’da yaklaşık 1.4 milyon kişi bu hastalığa sahip … Her iki ülke için de, 2050’ye kadar olan artışın iki kattan fazla olması bekleniyor.

Alzheimer hastalığında kullanılan ilaçlar hastalığını önleme yerine ilerlemesini durdurmaya yönelik olarak işlev görmektedir. Alzheimer hastalığının nedeni beyindeki hücrelerin geri dönülemez şekilde ölmeleri gösterilmektedir. Beyin hücrelerinin ölüm nedeni ise şuana kadar tam olarak tespit edilememiştir.

Güvensiz Alzheimer testleri anksiyete ve kedere neden olmaktadır.

Alzheimer tanısı, öncelikle aile hekimi tarafından ve daha sonra nörolog tarafından daha ayrıntılı bir teşhis ile yapılan çeşitli tetkiklere dayanarak konulmaktadır. Bir sonraki adımda ise daha ileri araştırmalar yapılarak kesin tanı konulmaktadır.  Yapılan tetkikler ile Alzheimer hastalığının semptomları net olarak tespit edilmektedir. Hastalık hakkında hiçbir şüphe bırakmaz. Ancak Alzheimer in erken aşamalarında oldukça sonuçlar çıkma olasılığı vardır.  Genel olarak, bugüne kadar Alzheimer tanısı için yüzde yüz güvenli testlerin olmadığı söyleniyor!

Bu nedenle, Alzheimer için tanısal testlerin belirsiz olduğunu bilerek, hastalığı bu temelde teşhis etmek daha mantıklıdır. Alzheimer tanısı, hastanın yanı sıra akrabaları için de büyük bir şoktur. Kimse böyle bir tanıdan sonra ne geldiğini ve hastalığın ne kadar hızlı yayılacağını bilmiyor. Bu nedenle güvenilir bir teşhis önemlidir.