Balıkesir Hayriye Şafak Yaşlı Bakım Ve Huzurevi



Balıkesir  Hayriye Şafak Yaşlı Bakım Ve Huzurevi

Kazdağları’nın eteklerinde kurulu beldemiz Altınoluk’ta yapımı biten HAYRİYE ŞAFAK YAŞLI BAKIMEVİ VE HUZUREVİ 01.06.2004 tarihinden itibaren tam kapasite ile faaliyetlerine başlamıştır.

Balıkesir Hayriye Şafak Yaşlı Bakım Ve Huzurevi, huzurevi ve yaşlı bakımevi sektöründe hizmet göstermektedir. Ülke genelinde ihtiyaç duyulan huzurevi sayısı şuan bulunan huzurevlerine göre daha fazladır. Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere huzurevi ve yaşlı bakım evine ihtiyaç duyan yaşlı sayısı her geçen gün artmaktadır. Balıkesir Hayriye Şafak Yaşlı Bakım Ve Huzurevi‘de toplumun gereksinim duyduğu huzurevi ihtiyacını karşılamaktadır.

Oksijeni bol, nem oranı çok düşük, doğa harikası kaz dağları en iyi şekilde dinlenmenize imkan sağlıyor. Şahinderesi Kanyonu, Altınoluk’u Dünyaya tanıtan ve bölgede Uluslararası sağlık turizmi yaratan bol oksijeniyle ALLAH’ın bu bölgeye sunduğu en önemli nimetlerden bir tanesi.

İsviçre Alpleri’nden sonra Altınoluk’u dünyanın ikinci oksijen çadırına dönüştüren etkenlerin başında Şahinderesi Kanyonu geliyor. Beldede hava sirkülasyonunu sağlayan kanyon, Kazdağları’ndan çektiği çam kokulu oksijen yüklü havayı ovaya dağıtırken, denizden aldığı iyot kokusunu dağa çıkartarak bir çeşit baca görevi görüyor.

Karşılıklı hava sirkülasyonunu sağlayan 27 km uzunluğundaki Şahinderesi Kanyonu’nun yüksekliği 600 m, genişliği ise yaklaşık 700 m.Altınoluk’ta havadaki oksijen oranı yüzde 20,9 ile üst sınırı olan 21,00 olarak ölçülen( İstanbul Çapa ve Cerrahpaşa tıp fakülteleri ile İTÜ Kimya Mühendisliği 1990’da bölgedeki oksijen yoğunluğunu yüzde 21 olarak ölçtü. ) Altınoluk’un havası astım başta olmak üzere nefes alma güçlüğü çeken hastalara doğal şifa kaynağı oluyor.

Çevresi dünyanın bir çok yerinde yetişmeyen ve Kazdağları’na özgü endemik şifalı bitkiler ve otlarla bezenmiş bu dünya harikası yerde rahat ve huzurlu bir şekilde dinlenmek sizinde hakkınız.Altınoluk’un havası oksijen deposu Altınoluk’un astımı tetikleyen polenleri, tozları içermeyen oksijen deposu havası ve iklim şartları astım hastalarına doğal şifa oluyor. Astımlı hastalar, Türkiye’de sadece Altınoluk’ta ilâca dahi gerek duymadan rahat nefes alıp vererek yaşayabiliyor.

Kazdağları’nın yamacına profesörlerin tavsiyeleriyle ev kurup yerleşmiş hastalar burada doktorların ‘imkansız’ demesine rağmen hiç ilaç almadan yaşayabiliyor.. İşte profosörlerin bile imkansız olarak nitelendirdiği hastaların iyleştiği, rahatça nefes alıp verdiği bol oksijenli doğa harikası yeri gelip görmeye ve işletmemizin sizlere sunacağı hizmetlerden yararlanmaya ne dersiniz!

Hizmetlerimiz

Deneyimli sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar; sakinlerimizin her türlü sorunları ile ilgilenip, çözüm yolları aramakta ve günlük yaşam aktivitelerini kendi başlarına yapabilmeleri için gerekli ortamı sağlamaktadırlar. Uzmanlarımız sakinlerimiz için sosyal ve kültürel aktiviteler düzenleyerek, aileleri ve toplumla olan ilişkilerini canlı tutabilmeleri için çalışmaktadırlar

Tesislerimizde diyetisyenlerin denetiminde, deneyimli mutfak personeli ile sağlık kurallarına ve sakinlerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği sunulmaktadır. Yiyecek ve içecek konusunda hizmetin her aşamasında hijyen koşullarına uygunluk denetimleri yapılmaktadır

Tesisimizde yer alan blokların her katında, sakinlerimizin ortaklaşa paylaştığı, diğer sakinlerle sohbet edip, birlikte vakit geçirdikleri, kitap ve gazete okudukları, televizyon seyredebildikleri dinlenme odaları vardır.

Evde Bakım Hizmetlerimiz

Sağlık Hizmetlerimiz doktor muayenesi ve kontrolü.Evde hemşirelik, hastabakıcı, refakat, yoğun bakım, fizik tedavi ve rehabilitasyon, yaşlı bakımı, ameliyat sonrası hastanın bakım, felçli ve yatağa bağımlı hastaların bakımı, laboratuar hizmeti, EKG çekimi, Ambulans hizmetleri.

Ailede herkesin çalıştığı durumlarda, evde tıbbi ihtiyaçlarını karşılayamayanlar.

  • Hastane sonrası tedavisini evde sürdürmek isteyenler.
  • Bedensel engeli nedeniyle evde tıbbi bakıma ihtiyaç duyanlar.
  • Yaşlılığı nedeniyle evinde özel tıbbi bakım gerektirenler
  • Seyahate çıkarken evde bakıma ihtiyaç duyan bir yakınını geride bırakanlar.
  • Evde hemşire ve diğer tıbbi personelden bakım ve destek almak isteyenler.
  • Kronik bir rahatsızlığı olup, sürekli bakıma ihtiyaç duyanlar.
  • Hastane sonrası tıbbi bakıma ve terapi..

GÜNDÜZ BAKIM

Ailesi yanında yaşayan sağlıklı, Alzheimer, demans. hastası yaşlıların evde tek başına kalmasından kaynaklanan riskleri ortadan kaldırarak yaşlının güvenliğini sağlamak, çeşitli etkinliklerle aktif hale getirerek yaşlıda oluşacak ajitasyonu azaltabilmek, sağlıklı, Alzheimer, demans hastası yaşlıların gündüz bakımlarını sağlayarak yaşlıya ve ailesine destek hizmetleri sunmaktır.Yaşlı yakını sabahtan yakını huzurevimize bırakıp akşam alabilecek veya huzurevi servisiyle sabah alınıp akşam evine bırakılacaktır

Hayriye Şafak Yaşlı Bakım Ve Huzurevi telefon, adres ve iletişim bilgisi

Adres: Bent Cad. No:82, Altınoluk/Edremit/Balıkesir

Telefon: (0266) 396 7494