Alzheimer Hastalığına İyi Gelen Bitkiler: Zerdeçal



Alzheimer Hastalığına İyi Gelen Bitkiler: Zerdeçal

Zerdeçal birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bitkilerden birisidir. Birçok hastalığın tedavisi için geliştirilen ilaçta zerdeçaldan yararlanılmaktadır. Zerdeçal natüropatik tedavide vazgeçilmez bir parçasıdır. Sarı kökün ana aktif maddesi olan curcumin, özellikle antienflamatuar etkisiyle kronik inflamatuvar hastalıklar için çok yararlıdır. Alzheimer hastalığı aynı zamanda iltihaplanma süreçleriyle de ilişkilidir, bu nedenle de burada zerdeçal kullanılabilir – hem koruyucu hem de terapide. Kapsamlı araştırmalarda da görüldüğü gibi zerdeçalin beyni Alzheimer hastalığından nasıl koruyabileceğini yapılan deneylerde görülmüştür.

Zerdeçal Alzheimer’e karşı korur
Zerdeçal olarak da adlandırılan zerdeçal (Curcuma longa), Hindistan, Asya ve Orta Doğu’da en az 2.500 yıllık bir baharattır. Tarih boyunca ilk olarak bir renklendirici ve baharatlı yiyecek olarak kullanılmıştır.
Daha sonra etkileyici tıbbi özellikleri keşfedildi. Geleneksel Hint tıbbında, Ayurveda , zerdeçal, bu nedenle yüzyıllardır kullanılır – deri ve kas rahatsızlığı için analjezik ve anti-inflamatuar ajan olarak, özellikle de tercih edilmiştir.

Yapılan araştırmalardan da görüldüğü gibi, bu zerdeçal ve aktif terkip maddesi, kurkumin, üzerinde yapılan çalışmalar bu bitkinin tedavi edici özelliğinin asırlar önce bilindiğini ortaya çıkarmıştır. aslında çok daha fazla 1000 çalışmalar göstermiştir anti-enflamatuar etki ve ayrıca anti-kanser blähungshemmende ve detoksifiye edici özelliklerini ihtiva eder.

Alzheimer üzerine yapılan araştırmalarda zerdeçal üzerine yoğunlaşılmiştır. Yapılan araştırmalarda da görüldüğü gibi zerdeçal umut verici sonuçlar göstermektedir. Alzheimer’e karşı koruma sağlayabilir gibi olduğu gözükmektedir .
Daha çok zerdeçal tüketildiğinde, Alzheimer olma ihtimali o kadar az olmaktadır.

Zerdeçalın günlük olarak pişirildiği ülkelerde Alzheimer oranı oldukça düşüktür. Orada insanlar Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığı düşüktür . Örneğin, 70-79 yaş sınırındaki insanlar arasında Hindistan ile ABD’deki Alzheimer hasta sayısı karşılaştırıldığında ABD’de bu oran Hindistan’ın 4.4 katından fazladır.

Bu Konudaki Diğer Yazılar